Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Uppdraget om farmaceutiska tjänster förlängs

Regeringen har beslutet att förlänga uppdraget om farmaceutiska tjänster meddelar TLV.

Det är Tandvårds– och läkemedelsförmånsverket (TLV) som i ett blogginlägg på sin hemsida meddelar att myndighetens uppdrag om farmaceutiska tjänster förlängs under 2024, vilket framgår av TLV:s regleringsbrev.

Två nationella försök med farmaceutiska tjänster, Inhalationsvägledning och Apotekens läkemedelssamtal, är sedan tidigare avslutade. Anledningen till förlängningen är att TLV behöver invänta resultaten från den vetenskapliga utvärdering av Apotekens läkemedelssamtal som pågår vid Uppsala universitet.

TLV kommer att leverera en delrapport i slutet av februari, men själva slutrapporten kommer först i december 2024.

“Vi har nu fullt fokus på att få klart den tredje delrapporten som innehåller förslag om hur tjänsten Inhalationsvägledning skulle kunna implementeras nationellt. Det innebär en beskrivning av den process och ersättningsmodell för farmaceutiska tjänster som vi har utvecklat inom ramen för uppdraget, frågor om kostnader och finansiering och förslag till reglering,” skriver Anna Montgomery, projektledare vid TLV, i blogginlägget.

Läs mer >> Stort intresse för Apotekens läkemedels­samtal på apotek

Läs mer >> Debatt: “Kejsaren har nya kläder: farmaceutiska tjänster”

Läs mer >> Olika förutsättningar för apoteken att utföra läkemedels­samtal

Läs mer >> TLV: Farmaceutiska tjänster kommer att kosta 20–30 miljoner

Läs mer >> Nu börjar Apotekens läkemedelssamtal

Läs mer >> ”Vi känner inte igen oss i kritiken”

Läs mer >> Kritik mot framtagandet av farmaceutiska tjänster

Mest läst