Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

TLV: Vi publicerar felaktig lista

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) publicerar lista med felaktiga uppgifter – men tanken är att det ska underlätta för apotek, distributörer och läkemedelsföretag.

TLV meddelar i ett utskick med information riktad till läkemedelsföretag, distributörer och apotek att myndigheten kommer att publicera en lista med felaktiga uppgifter under onsdagen.

“Denna lista kommer att ha ett försäljningspris (AUP) som är felaktigt, då det bygger på nuvarande handelsmarginal i stället för den handelsmarginal som gäller från 1 mars,” skriver TLV.

Myndigheten har tidigare informerat om att processen kring prisändringsbeslut och periodens vara behövt ändras inför mars med anledning av den hackerattack som drabbade it-leverantören Tietoevry i slutet av januari. Något som Svensk Farmaci rapporterat om tidigare.

Tanken är att den felaktiga listan ska göra det möjligt för läkemedelsföretag att börja skicka in frivillig statusinformation. Vilket ska underlätta för apotek, distributörer och läkemedelsföretag.

Men redan under torsdagen väntas en rangordningslista med korrekt handelsmarginal och rang att publiceras på myndighetens sajt.

“Listan kommer att fyllas på efterhand med statusinformation från läkemedelsföretagen,” skriver TLV.

Läs mer >> TLV: Pris­sänkningar av läkemedel skjuts upp

Läs mer >> TLV drabbad av hacker­attack

Läs mer >> TLV: Ingen information har läckt

Läs mer >> “Vet inte hur attacken påverkar läkemedels­företagen och apoteken”

Mest läst