Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

TLV: Ingen information har läckt

Fortsatta problem hos TLV efter hackerattack, men myndigheten menar att ingen information har läckt.

Det är fortsatta problem med Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets (TLV) digitala tjänster, meddelar myndigheten i ett pressmeddelande.

Problemen innebär att TLV saknar tillgång till flera centrala system och uppgifter i dessa system. Anledningen till problemen är den hackerattack mot som it-företaget Tietoevry utsatts för, något som Svensk Farmaci skrivit om tidigare.

TLV skriver i pressmeddelandet att trots attacken så har myndigheten inte några indikationer på att någon information har läckt.

“TLV har aktiverat sin krisorganisation och analyserar vilken inverkan intrånget får på verksamheten. Myndigheten arbetar nu enligt våra kontinuitetsplaner, vilket innebär manuell hantering av vissa processer,” skriver myndigheten.

Enligt TLV:s rutiner har myndigheten anmält händelsen till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, polisen och Integritetsskyddsmyndigheten och håller andra berörda myndigheter uppdaterade om utvecklingen.

Läs mer >> TLV drabbad av hacker­attack

Mest läst