Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Industrins parter överens – nytt kollektivavtal på plats

Samtliga fem fackförbund inom industrin; GS, IF Metall, Livs, Unionen och Sveriges Ingenjörer som representerar Sveriges Farmaceuters medlemmar, har träffat överenskommelse om nytt kollektivavtal för de två kommande åren.

Parterna har enats om ett avtal med totalt 7,4 procents löneökningar under de kommande två åren. Avtalet innehåller löneökningar om 7,4 procent med en ökad avsättning till flexpension om 0,4 procent. Det ger en årstakt på 3.7 procent per år inklusive avsättning till flexpension.

Sveriges Farmaceuters medlemmar inom industrisektionen med arbetsgivare som har kollektivavtal med Innovations- och kemiarbetsgivarna IKEM omfattas av avtalet som nu tecknats.

— Givet den rådande situationen i vår omvärld, är vi nöjda med resultatet. Industrins avtal är normerande för svensk arbetsmarknad och avtalsvärdet kommer att få positiva effekter för våra medlemmar inom samtliga sektorer, säger Annika Hage Nederström, förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter.  

Avtalet börjar gälla från och med den 1 april 2023 och gäller till och med den 31 mars 2025.

— Avtalet innehåller värde på 4,1 procent från den 1 april 2023 och 3,3 procent från den 1 april 2024, säger Annika Hage Nederström.

Mer om Avtalsrörelsen 2023

Mest läst