Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteket delar ut vinst på 263 miljoner

Apoteket ökat tillväxten under årets första månader och har beslutat att göra en vinstutdelning på 263 miljoner kronor, avseende 2023.

Det är i Apotekets kvartalsrapport för de första tre månaderna av 2024 som det framgår att apoteket har ökat tillväxten. Nettoomsättningen uppgick till 6 094 miljoner kronor, jämfört med 5 618 miljoner samma period förra året.

Rörelseresultatet uppgick till 125 miljoner kronor, jämfört med 82 miljoner året innan, och rörelsemarginalen till 2,1 procent jämfört med 1,5 procent året innan.

Periodens resultat uppgick till 147 miljoner kronor, jämfört med 119 miljoner samma period 2023.

“Under kvartalet har vi fortsatt implementera vår strategiska riktning och det glädjer mig att vår strategi och de förflyttningar vi gör bidrar till framsteg inom samtliga segment,” skriver Apotekets vd Rasmus Nerman i rapportens vd-kommentar och fortsätter:

“Varje dag sker tusentals kundmöten inom Apoteket – kundmöten som präglas av genuin omsorg och omtanke. Det är dessa möten som utgör grunden för vår framgång inom Apoteket,” skriver han.

I rapporten framgår det också att Apoteket under sin årsstämma beslutat om en vinstutdelning avseende 2023 uppgående till 263 miljoner kronor.

Mer om Apotekens ekonomi

Mest läst