Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Kronans Apotek får ny vd

Tomas Rupšys blir ny vd för Kronans Apotek och tar över från avgående vd Erik Sjögren.

Tomas Rupšys kommer närmast från en tjänst som vd för Maxima i Litauen, den största dagligvarukedjan i landet.

— Jag ser fram emot att bli en del av Kronans Apotek, som jag ser som en stark organisation väl positionerad för framtiden. När vi övergår från den intensiva integrationsfasen kommer huvudfokus att vara att förbättra den underliggande verksamheten till förmån för våra kunder, medarbetare och i slutändan företagets resultat, säger Tomas Rupšys, i ett pressmeddelande.

Tomas Rupšys tar över från och med 17 april och tar över från Erik Sjögren som slutade den 15 april.

— Jag är väldigt stolt över allt vi har uppnått tillsammans som ett nytt team, framför allt hur vi fokuserat på att sätta en stark grund för vår nya företagskultur samtidigt som vi har tagit stora kliv i arbetet med integrationen och affären. Jag vill verkligen rikta mitt djupaste tack till hela organisationen för outtröttligt hårt arbete, på alla våra apotek och på kontoret. Den inställning och attityd som varit är över min förväntan på en sådan här enorm förändringsresa. Allt detta sammantaget gör mig trygg att lämna Kronans Apotek i goda händer mot vår vision – en värld som mår bra!, säger Erik Sjögren, i pressmeddelandet.

Läs mer >> Kronans Apotek: vi är nu den största apoteks­kedjan

Läs mer >> Ledningsgruppen för den sammanslagna kedjan klar

Läs mer >> Apoteksgruppen byter vd

Mest läst