Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ledningsgruppen för den sammanslagna kedjan klar

Nu är det klart vilka som kommer att leda den nya kedjan när Kronans Apotek och Apoteksgruppen går samman.

Kronans Apotek och Apoteksgruppen planerar att gå ihop i ett gemensamt bolag i början av oktober. Det nya bolaget har ännu inget namn, men nu är det klart vilka som kommer att leda arbetet i den nya kedjan. Den tilltänkta ledningsgruppen kommer att påbörja sitt arbete i början på oktober, för att sedan arbeta fram en plan och strategi för bolaget under sista kvartalet.

”Denna grupp är en stark mix av erfarenheter, kunskap och personligheter. Jag har försökt bygga ett team där vi kompletterar varandra på ett bra sätt för att få in många olika perspektiv. Jag ser fram emot att börja samarbetet med den nya tilltänkta ledningsgruppen för att ta fram en bra plan för det nya bolaget efter att affären stängts i oktober.” säger Erik Sjögren, tilltänkt vd för det nya bolaget i ett pressmeddelande som skickats ut av båda bolagen.

Den nya ledningsgruppen ser ut så här:

Erik Sjögren, vd för det nya bolaget.

Erik Sjögren, vd, har lång erfarenhet av både fysisk och e-handel från Adidas och har därefter varit först försäljning och driftansvarig på Apoteksgruppen sedan 2019 och är nu VD på Apoteksgruppen sedan i januari i år.

Jenny Rådeström, sortiment- och inköpsdirektör i det nya bolaget.

Jenny Rådeström, sortiment- och inköpsdirektör. Jenny Rådeström är civilingenjör i industriell ekonomi och har idag liknande roll på Kronans Apotek sedan februari i år och tidigare många års erfarenhet från Menigo och ICA i liknande befattningar.

Sofie Almqvist, HR-direktör i det nya bolaget.

Sofie Almqvist, HR-direktör, har denna roll idag på Apoteksgruppen sedan 2019. Innan Apoteksgruppen var Sofie Almqvist med och utvecklade Synsams HR och utbildning under flera år.

Nina Wyholt Gradin, försäljning- och driftsdirektör fysisk handel i det nya bolaget.

Nina Wyholt Gradin, försäljning- och driftsdirektör fysisk handel, har under många år jobbat med försäljning och drift inom detaljhandeln, bland annat på Rizzo och Synoptik. Nina Wyholt Gradin har haft ansvar för försäljning och drift för Apoteksgruppen under 2022 och har dessförinnan haft roller som driftschef och regionchef.

Erik Romell, ekonomidirektör i det nya bolaget.

Erik Romell, ekonomidirektör, idag ekonomidirektör på Apoteksgruppen sedan 2021 och dessförinnan controllingchef på Apoteksgruppen. Senast innan apoteksbranschen kom Erik Romell från O ‘Learys där han bland annat var delaktig i riskkapitalbolaget Altors uppköp av bolaget.

Karin Pesula, kvalitet- och hållbarhetsdirektör i det nya bolaget.

Karin Pesula, kvalitet- och hållbarhetsdirektör. Karin Pesula är legitimerad apotekare och har många års erfarenhet inom apoteksvärlden och kvalitet, bland annat som kvalitetschef för Kronans Apotek och Svensk Dos.

Lina Hasic, E-handelsdirektör i dete nya bolaget.

Lina Hasic, E-handelsdirektör, har under det senaste året varit med i den digitala transformation Kronans Apotek gjort. Innan Lina Hasic började på Kronans Apotek var hon flera år på Unilever och jobbade med digital försäljning och affärsutveckling.

Jurgis Rudgalvis, integrationsdirektör i det nya bolaget.

Jurgis Rudgalvis, integrationsdirektör, kommer senast från rollen som CFO för Euroapotheca och har varit en nyckelperson i affären och sammanslagningen. Jurgis Rudgalvis har bakgrund främst inom företagsförvärv vilket han tidigare även jobbat med inom Euroapotheca.

Marknadsdirektör för det nya bolaget förväntas tillsättas externt och kommer kommuniceras när det är klart, enligt pressmeddelandet från de båda bolagen.

Mest läst