Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Kronans Apotek: vi är nu den största apoteks­kedjan

Kronans Apotek har skyltat om Apoteksgruppens apotek och är nu med över 500 butiker den största apotekskedjan i Sverige.

I oktober 2022 gick Apoteksgruppen och Kronans Apotek ihop till ett bolag, under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. I höstas påbörjades omställningen av Apoteksgruppens cirka 200 apotek till Kronans Apotek och ett tiotal apotek har sedan dess skyltats om varje vecka.

Nu är samtliga omprofilerade och Kronans Apotek har över 500 fysiska butiker från norr till söder.

— Jag är otroligt stolt över vår framfart i arbetet med att bli ett gemensamt varumärke, med ett gemensamt erbjudande till våra kunder. Vi nu är den största apotekskedjan sett till antalet apotek och med en stark e-handel, säger Erik Sjögren, vd på Kronans Apotek i ett pressmeddelande.

I januari påbörjade bolaget sin första gemensamma aktivitetsplan sedan bolagen gick samman och under 2024 ligger fokus på att stärka och utveckla varumärket långsiktigt.

Först ut att bli en del av nya Kronans Apotek var Apoteksgruppen Gullmarsplan i Stockholm.

— Kunderna är verkligen positiva till att vi nu är en del av Kronans Apotek, då det är ett starkt varumärke med stor igenkänning. Vi märker också att kunderna verkligen tycker om Kronans Apoteks egna märkesvaror (EMV). Flera produkter efterfrågades redan innan vi hade hunnit få upp dem i hyllan efter att vi hade genomgått skyltbytet i höstas, säger Jasmin Fartousi, apotekschef på Kronans Apotek Gullmarsplan i pressmeddelandet.

Läs mer>> Kronan och Apoteksgruppen går ihop

Tar ned skylten för att bli Sveriges största apotekskedja

Mest läst