Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Tar ned skylten för att bli Sveriges största apotekskedja

Nu börjar fusionen mellan Apoteksgruppen och Kronans Apotek även märkas i butikerna.
- Vi har väntat på den här dagen sedan vi fick kännedom om sammanslagningen. Nu känner vi oss verkligen som en del av Kronans Apotek på riktigt, säger Jasmin Fartousi, apotekschef på Gullmarsplan i Stockholm.

Förra sommaren blev det klart att Kronans Apotek och Apoteksgruppen går ihop efter det att Konkurrensverket godkänt sammanslagningen. Affären innebär att finska Oriola (som äger Kronans Apotek) och litauiska Euroapotheca (som äger Apoteksgruppen) överför sina respektive apotekskedjor i Sverige till ett nytt gemensamt bolag.

Nu påbörjas nästa steg när en av Apoteksgruppens butiker på Gullmarsplan i Stockholm skyltats om.

Under hösten kommer Apoteksgruppens 200 apotek runt om i landet att göras om till Kronans Apotek. Totalt driver det nya bolaget ungefär 500 apotek.

— Hittills har det handlat mycket om att internt integrera våra två organisationer. Nu kommer även våra kunder att se förändringarna. Vi kommer nu att kommunicera som ett varumärke – Kronans Apotek, och samtidigt utökar vi vårt sortimentsutbud. Det här är en stor milstolpe för oss i resan mot att bli Sveriges största apotekskedja med flest apotek och en e-handel som är öppen dygnet runt, säger Tobias Karlsson, marknad- och kommunikationsdirektör på Kronans Apotek i ett pressmeddelande.

Ett tiotal apotek kommer att skyltas om varje vecka under hösten, och det ska vara klart i början av 2024.

Läs mer: Kronan och Apoteksgruppen går ihop

Affären mellan Kronan och Apoteksgruppen godkänd

Mest läst