Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Affären mellan Kronan och Apoteksgruppen godkänd

Kronan och Apoteksgruppen kan gå ihop till ett bolag. Konkurrensverket har godkänt sammanslagningen.

Konkurrensverket har under sommaren godkänt sammanslagningen av Kronans Apotek och Apoteksgruppen. Affären innebär att finska Oriola (som äger Kronans Apotek) och litauiska Euroapotheca (som äger Apoteksgruppen) överför sina respektive apotekskedjor i Sverige till ett nytt gemensamt bolag. I bolaget kommer även Oriolas grossistförsäljning ingå.

Konkurrensverkets slutsats, efter att ha analyserat både konsumentmarknaden och grossistmarknaden samt den föreslagna sammanslagningens effekter på dessa, är att den inte kommer att hämma konkurrensen och myndigheten lämnar därför sammanslagningen utan åtgärd.

Oriola och Euroapotheca kan nu gå vidare för att slutföra sammanslagningen som förväntas ske i början av oktober 2022.

Läs Konkurrensverkets beslut här.

Läs mer:

2022-02-09 Kronan och Apoteksgruppen går ihop

2022-05-16 Kronans och Apoteksgruppens framtida ledning klar

Mest läst