Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteksgruppen byter vd

Erik Sjögren tar över vd-posten i Apoteksgruppen efter Tomas Kibildis som går vidare i Euroapotheca-koncernen.

Apoteksgruppens tidigare Försäljnings- och driftsdirektör, Erik Sjögren, går in som ny vd i företaget efter att den tidigare vd:n Tomas Kibildis lämnar för nytt jobb inom Euroapotheca-koncernen, som äger Apoteksgruppen.

— Jag är glad att Erik Sjögren nu kan ta över rollen som vd. Han är redan väl insatt i vår verksamhet genom att ha haft ansvar för både försäljning och drift av våra fysiska apotek. Jag ser med tillförsikt på att han nu tar över vd-rollen och att han kommer att förvalta den på ett bra vis och utveckla Apoteksgruppen vidare, säger Tomas Kibildis i ett pressmeddelande.

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek med drygt tusen medarbetare runt om i Sverige. Företaget är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek.

Erik Sjögren tillträder vd-posten under januari månad och har på sin tidigare meritlista bland annat ledande roller inom sportkoncernen Adidas.

— Jag är väldigt glad över förtroendet från våra ägare att driva Apoteksgruppen vidare. Apoteksgruppen har en stark företagskultur som har tagit oss långt redan. Jag är stolt över att få ta detta vidare med teamet och visa vad vi går för. Vi ser fortfarande många områden som vi kan förbättra gentemot våra kunder. För detta har vi en tydlig plan som vi satt under hösten. Detta ser jag fram emot att genomföra med teamet, säger Erik Sjögren i samma pressmeddelande.

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Andra läser