Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Lifs vd avgår – hon tar över istället

Johan Färnstrand avgår som vd för Lif och branschorganisationens analyschef Karolina Antonov blir tillförordnad vd.

Lifs styrelse har kommit överens med Johan Färnstrand att han slutar som vd, enligt ett pressmeddelande. Färnstrand lämnar rollen bara ett år efter att han tillträdde.

“Att Lifs styrelse och Johan nu kommit överens om att Johan lämnar sitt uppdrag som vd beror på olika syn på fortsatt styrning och ledning av Lif,” skriver Lif.

— Det har varit ett privilegium att vara vd för Lif. Jag har under året haft förmånen att träffa många människor som, likt jag, brinner för att utveckla svensk life science och hälso- och sjukvård. I samråd med Lifs styrelse väljer jag nu att avgå som vd, säger Johan Färnstrand, i pressmeddelandet.

Lifs analyschef Karolina Antonov kommer att bli tillförordnad vd under tiden styrelsen rekryterar ny vd och tar över rollen från och med 19 mars.

— Vi har haft ett bra samarbete under året men vi bedömer ändå att det är tid att gå skilda vägar. Jag och styrelsen kommer nu att inleda arbetet med att rekrytera en ny vd för Lif, och under tiden är jag väldigt trygg med att Karolina Antonov axlar rollen som tillförordnad vd, säger Malin Parkler, styrelseordförande för Lif, i pressmeddelandet.

Läs mer >> Johan Färnstrand blir ny vd för Lif

Läs mer >> Karolina Antonov är Årets Farmaceut

Läs mer >> ”Världen blir mer begriplig om man får lite siffror på den”

Mest läst