Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Han blir ny vd för Lif

Tidigare vd:n för Aleris Sjukvård AB, Johan Färnstrand, tar från den 1 mars över vd-stolen på Läkemedelsindustriföreningen, Lif.

Johan Färnstrand har, enligt pressuppgifter från Lif, de senaste åren varit chef för Aleris svenska sjukvårdsverksamhet och vd för Aleris Sjukvård AB. Han har tidigare varit regiondirektör i Gävleborg och innan dess haft ledande befattningar inom Uppsala kommun, mediebranschen och SAS, samt flera styrelseuppdrag inom olika branscher. Johan Färnstrand är utbildad vid Uppsala universitet inom Business Administration and Marketing och har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

— Att ta över som vd för Lif och företräda den svenska läkemedelsbranschen är en spännande utmaning i ett händelserikt skede, samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften. Branschen är helt central för utvecklingen av hälso- och sjukvården och utvecklingen inom medicinsk innovation och precisionsmedicin innebär att vi står inför ett paradigmskifte, men vi har samtidigt utmaningar med att nya effektiva behandlingar inte når fram till patienterna där de gör verklig nytta. Jag ser fram emot möjligheten att arbeta vidare med att utveckla svensk hälso- och sjukvård, men nu från ett nytt perspektiv, säger Johan Färnstrand i ett pressmeddelande.

Johan Färnstrand ersätter Anders Blanck som på egen begäran lämnar sin post efter elva år som vd och totalt 17 år på Lif.

Mest läst