Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hjärtat fortsätter att öka

Hjärtat slår allt snabbare. Apotekskedjan ökar både omsättning och vinst under första kvartalet 2022.

Apotek Hjärtat ökar både omsättning och vinst jämfört med första kvartalet 2021. Det är å andra sidan inte särskilt svårt eftersom det första kvartalet 2021 var det sämsta kvartalet förra året, hårt drabbat av coronarestriktioner med strikta begränsningar av antalet kunder i butikerna och en hög smittspridning i samhället.

Men sedan dess har siffrorna sett allt bättre ut och omsättningen för första kvartalet 2022 är även högre än något av de övriga kvartalen under 2021.

Enligt kvartalsrapporten ökar Hjärtat snabbare än apoteksmarknaden i stort vilket skulle innebära att de fortsätter att ta marknadsandelar från övriga konkurrenter. Något som också innebär att de befäster sin position som marknadsledande på konsumentmarknaden när det gäller omsättningen.

Apotek Hjärtat har även öppnat ett nytt apotek under första kvartalet och ligger nu jämsides med Apoteket AB med 391 apotek var.

Jämfört med första kvartalet 2021 har tillväxten ökat kraftigt i de fysiska apoteken, men e-handeln växer snabbare och tar fortsatt andelar från de fysiska apoteken. E-handeln steg med 12,5 procent under kvartalet och står nu för 10,5 procent av Hjärtats totala omsättning.

Andra läser