Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotek Hjärtat dubblar sin vinst

Apotek Hjärtat dubblar sin vinst. Det visar deras delårsrapport som kom under onsdagen.

Apotek Hjärtat ökade nettoomsättningen med med närmare 8 procent i det andra kvartalet 2021, vilket betyder att företagets totala omsättning blev 3,9 miljarder kronor. Dessutom dubblades Apotek Hjärtats rörelseresultatet, från 66 till 132 miljoner kronor.

“Även om vi nu hade ett väsentligt bättre resultat, speciellt jämfört med förra kvartalet, så kommer vi att ha fortsatt stort fokus på effektiviseringar och att nå förbättrad lönsamhet i vår e-handel. Under kvartalet fattade vi också beslut om att flytta in i ett nytt e-handelslager där vi under kommande år kommer att ha väsentligt bättre förutsättningar att nå de målsättningar vi satt upp,” skriver Ica-gruppens vd Per Strömberg i en kommentar.

Enligt Ica-gruppen är Apotek Hjärtat, med sina 390 apotek, den största apoteksaktören i Sverige. Företaget ska dessutom ha lyckats ta ytterligare marknadsandelar under det andra kvartalet.

Andra läser