Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Slutar på verket

Efter ganska precis ett år på Läkemedelsverket står det klart att tidigare direktören för verksamhetsutveckling, apotekaren Eva Andersson, slutar.

Den 18 november i fjol tillträdde Eva Andersson på en nyinrättad tjänst som direktör för verksamhetsutveckling på Läkemedelsverket med plats i ledningsgruppen.

En av hennes uppgifter var att bygga upp en ny GD-stab. Men i mars i år fattade regeringen beslut att inte förlänga generaldirektören Christina Åkermans förordnande.

Som vi skrev i september blev Eva Anderssons tid i Läkemedelsverkets ledningsgrupp kortvarig – knappt tio månader.

Hon väntades då få nya arbetsuppgifter, men efter att förhandlingar avslutats står det nu klart att Eva Andersson slutar på Läkemedelsverket.

Läkemedelsverket företräddes under förhandlingarna av direktören Thomas Ekvall, biträdd av en externt anlitad jurist, enligt källor till Svensk Farmaci inom Läkemedelsverket. Eva Andersson anlitade en egen jurist.

Svensk Farmaci har inga uppgifter om innehållet i uppgörelsen.

Eva Andersson var tidigare bland annat varit statens utredare av läkemedelsförsörjningen i kristid, biträdande driftchef på Apoteket AB och ledamot i regeringens välfärdsutvecklingsråd.

Det stormade kring henne under hennes period som generalsekreterare för branschföreningen Sveriges Privattandläkarförening.

Andra läser