Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

S-partiledare: ”Apoteks­branschen är icke- fungerande”

Magdalena Andersson vill ”städa upp i marknadskaoset" och ser apotek som en av de branscher som är "icke-fungerande".

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson lägger fast en delvis ny riktning i sitt linjetal på partikansliet i Stockholm.

Hon vill ”städa upp marknadskaoset” i den skattefinansierade välfärden, få ordning på dåligt fungerade marknader och se till att samhället fungerar.

— Det handlar om de marknader som vi har, som är och som ska vara marknader men som vi inte tycker fungerar tillräckligt bra. Vad kan vi göra vad gäller reglering för att skapa bättre fungerande marknader för svenska folket, säger Magdalena Andersson på den efterföljande pressträffen.

Socialdemokraterna vill ha regleringar för att exempelvis bank-, el-, mat-, bilbesiktning- och apoteksmarknaden ska fungera bättre.

Magdalena Andersson anser att dessa marknader inte fungerar tillräckligt bra och att vanligt folk får betala priset.

— Samma sak med apoteksmarknaden, där det finns två eller fler apotek i gallerian hemma i Nacka men väldigt glest med apotek i Norrlands inland. Det betyder inte att vi ska förstatliga alla apotek men givet var vi är i dag: hur kan vi reglera det här på ett sätt så vi har en god service i hela landet, säger Magdalena Andersson.

Mest läst