Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Våra fysiska apotek uppvisar en mycket stark utveckling”

Apotek Hjärtat fortsätter att växa - framförallt i sina 391 apotek.

Enligt Ica gruppens rapport för tredje kvartalet går det bra för deras helägda apoteksverksamhet Apotek Hjärtat och nettoomsättningen steg med 12,7 procent.

Apotek Hjärtat har i dag 391 apotek och är delägare i det digitala vårdbolaget Min Doktor.

Apotek Hjärtats apoteksförsäljning ökade med 11,5 procent, vilket kan jämföras med att marknadstillväxten bedöms ha uppgått till 10,2 procent.

Försäljningstillväxten i fysiska apotek var för Apotek Hjärtat 10,8 procent i kvartalet, att jämföras med marknadstillväxten som bedöms ha uppgått till 7,2 procent.

Även Apotek Hjärtats onlineförsäljning ökade men något mindre än övriga marknaden med 18 procent i kvartalet, att jämföra med 23,2 procent.

E-handelsandelen i marknaden ökade till 21,3 procent medan Apotek Hjärtats e-handelsandel uppgick till 10,2 procent.

Sett över den senaste 12-månadersperioden är nu Apotek Hjärtats marknadsandel cirka 32 procent.

— Framförallt uppvisar våra fysiska apotek en mycket stark utveckling. Även resultatmässigt var det ett bra kvartal för Apotek Hjärtat, både i kronor och marginal. Givet att en stor del av tillväxten på apoteksmarknaden de närmaste åren kommer att ligga på nätet lägger vi mycket energi på att säkra en stark och lönsam tillväxt i vår online-kanal, säger Icagruppens vd och koncernchef Nina Jönsson i en kommentar.

Läs mer:

Apotek Hjärtat växer mer än konkurrenterna

Ny rapport: Ökad försäljning trots färre apotek och brist på personal

Mest läst