Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Konsult­jobbet är en fantastisk möjlighet att testa industrin”

Jimmy Wadie tycker att konsultjobbet på Astra Zeneca ger honom en chans att känna efter i vilken riktning han vill gå i arbetslivet.

Jimmy Wadie är konsult på Astra Zeneca.

Apotekare Jimmy Wadie började jobba som konsult på Astra Zeneca i Göteborg i mars i år – något han verkligen rekommenderar.

– Absolut. Det är ju en fantastisk chans och möjlighet att testa på industrin och känna efter vad det är man gillar att göra, säger han.

Jimmy Wadie är 29 år och hade jobbat tre år som grupp­chef inom extemporetillverkning innan han kom till Randstads kontor i Göteborg. Men hans första jobb där var inte som konsult utan som konsultchef inom Life Sciences.

Det innebär att han jobbade på kontoret och hjälpte och guidade andra konsulter i sina karriärer samt hade personalansvar. I jobbet ingick att bygga relationer med läkemedelsföretagen i Göteborgsområdet. 

På Astra Zeneca träffade han en chef som han kom väldigt bra överens med och som tyckte att han skulle passa in i teamet där. Efter­som han hade gjort sitt ex-jobb på företaget hade han goda erfarenheter därifrån och han bestämde sig för att testa.

Nu jobbar han som Clinical supply study lead vilket innebär en ledande roll där han ansvarar för att studieläkemedel och mot­svarande placebo kommer till alla patienter på global nivå som ingår i en viss klinisk studie.

Han känner att han har blivit inkluderad i gemenskapen på företaget på ett väldigt bra sätt.

– Jag har fått ett väldigt positivt mottagande av Astra Zeneca, både på den person­liga nivån med kollegor och allt omkring, men även yrkes­mässigt. Jag känner att de har en väldigt positiv syn på kunskaperna som vi som apotekare bär med oss, säger han.

Hans rekommendation till studenter som känner att konsultvägen vore intressant är att skaffa sig erfarenheter.

– Försök att bredda din portfölj och skaffa lite andra erfarenheter under studie­tiden. Arbeta extra på forskningsavdelningar, på universitet eller på någon läkemedelsindustri, säger Jimmy Wadie.

Mest läst