Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Oriola säljer Svensk dos

Finska läkemedelsbolaget Oriola säljer Svensk dos till Apotekstjänst Sverige för 110 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att tro på dosdispenseringstjänsterna och produkten, samt att samhället borde investera i dosdispensering av läkemedel. Denna transaktion ger kontinuitet till Svensk dos och stöder Oriolas beslut att stärka fokus på vår kärnverksamhet inom distribution, säger Katarina Gabrielson, vd för Oriola i pressmeddelande.

Försäljningen innebär att Oriola inte kommer att ha någon dosdispensering i Sverige, men bolaget kommer att fortsätta med dosdispensering som en tjänst för apotek i Finland.

Svensk dos köptes av Oriola 2016, men har haft det tufft den senaste tiden då man förlorat förlorat marknadsandelar till följd av förlorade offentliga upphandlingskontrakt. De har också sett antalet kunder minska till 11 000, jämfört med cirka 105 000 patienter året innan.

Läs mer >> Oriola köper Svensk Dos

Läs mer >> 130 tjänster kan försvinna på Oriola

Mest läst