Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Han är en av Svensk Farmacis nya bloggare

Hallå där, Siamak Emam, ny bloggare på Svensk Farmaci.

Välkommen! Varför vill du blogga på Svensk Farmaci?

— Först och främst för att jag älskar att blogga och få ut mina tankar, känslor och åsikter till allmänheten. Sedan att just blogga för Svensk Farmaci är ett ypperligt tillfälle att skriva om det jag brinner för och jobbar med i det dagliga livet. 

Berätta lite om dig själv?

— Jag är utbildad apotekare sedan 10 år tillbaka och läste apotekarprogrammet på Uppsala universitet mellan åren 2008 – 2013. Ursprungligen kommer jag från Iran men har bott i Sverige i hela mitt liv. För närvarande jobbar jag med familjen och driver ett av våra apotek, vi äger tre stycken, och är Läkemedelsansvarig (LMA) för det apoteket samt kvalitetsansvarig för apoteken inom Sveriges Oberoende Apoteksaktörers Förening (SOAF) i Sverige där jag bland annat åker runt och inspekterar olika apotek. 

Varför ville du bli apotekare?

— Jag har alltid älskat jobba med läkemedel och rådgivning. Sedan att mamma och pappa också är apotekare hjälpte en del på traven.

Vad är det bästa med att vara apotekare?

— Hmm, det bästa? Jag älskar kundkontakten och att jobba med kvalitet och patientsäkerhet. Men kanske det bästa är de där stunderna när jag får höra att jag lyckats hjälpa en kund med rätt medicinering som kanske har hjälpt hen med ökat livskvalitet. 

Vad ser du som den stora utmaningen med ditt yrke?

— Att inte bara bli en ”expedit” och jobba som en robot utan att verkligen ta steget ur komfortzonen och jobba både med de stora frågorna som kvalitet och patientsäkerhet men även utmana mig själv i rollen att vara en läkemedelsexpert och varje dag göra det där lilla extra vare sig det är kundkontakt på apotek eller industrin. 

 Vad tänker du ta upp i dina texter?

— Jag tänker framför allt skriva om entreprenörskap, driva eget med allt vad det innebär och mina tankar kring de frågorna. Men jag kommer även att skriva om allt annat som rör apoteksvärlden och även frågor som jag jobbar mycket med som kvalitet och patientsäkerhet. 

Om Siamak Emam

Ålder: 41 år

Familj: Mamma, pappa och en storasyster. 

Bor: Malmö

Intressen: Älskar rymden, astrofysik, läsa, segla, springa, vara i naturen och sen har jag ett starkt intresse av flygning. Så kan bli en hel del timmar framför Micosoft Flight Simulator. 

Läs mer >>

“Att driva eget apotek är en emotionell berg- och dalbana”

Svensk Farmaci söker fler bloggare

Mest läst