Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Rasmus Nerman tillträder som vd för Apoteket

Nu börjar Rasmus Nerman som ny vd och koncernchef för Apoteket.

Rasmus Nerman kommer närmast från vd-posten på omsorgsföretaget Humana där han varit i åtta år, varav sex år som vd och koncernchef.

– Med stor förväntan kliver jag in genom dörrarna som vd för Apoteket. Jag ser mycket fram emot att få lära känna alla kompetenta kollegor i detta anrika bolag. Den första tiden vill jag sätta mig in i verksamheten med allt från dagliga kundmöten till större projekt som det nya e-handelslagret som på ett hållbart sätt ska hantera den ökande e-handeln, säger Rasmus Nerman i ett pressmeddelande från Apoteket.

Rasmus Nerman är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har även en Master i International Management från CEMS MIM. Han har tidigare varit koncernchef på Innovativ Omsorg i Norden och har även varit verksam inom Boston Consulting Group, med inriktning mot hälsovård.

Ingrid Bonde, styrelseordförande för Apoteket är glad över rekryteringen.

– Vi välkomnar Rasmus Nerman till Apoteket. Vi är övertygade om att han med sitt positiva driv och gedigna erfarenhet av vård och omsorg kommer fortsätta utveckla Apoteket som Sveriges ledande hälsoaktör, säger hon i pressmeddelandet.

Rasmus Nerman efterträder Ann Carlsson som lämnar Apoteket på egen begäran efter 11 år.

Läs mer: Vårdbolagschef blir Apotekets nye vd

Andra läser