Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Vårdbolagschef blir Apotekets nye vd

Vårdbolagschefen Rasmus Nerman har valts till ny vd och koncernchef för Apoteket AB.
"Jag är glad över att få arbeta på nya sätt med hälsovårdsfrågor," säger han.

Rasmus Nerman kommer närmast från Humana AB där han varit vd och koncernchef sedan 2015. Innan det var han koncernchef på Innovativ Omsorg i Norden och verksam inom Boston Consulting Group, men inriktning mot hälsovård. Han är bland annat utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

 – Jag är mycket stolt över mitt kommande uppdrag som vd på Apoteket. Kundkrav och beteenden förändras och inom ramen för företagets ansvarsfulla roll vill jag vara med och utveckla Apoteket ytterligare som Sveriges ledande hälsoaktör. Personligen är jag glad över att få arbeta på nya sätt med hälsovårdsfrågor som jag har ägnat mig åt i olika roller i hela mitt professionella liv, säger Rasmus Nerman, i ett pressmeddelande från Apoteket.

Ingrid Bonde, styrelseordförande för Apoteket är glad över rekryteringen.

– Jag är säker på att han har goda förutsättningar att tillsammans med Apotekets medarbetare framgångsrikt ta sig an de affärsmässiga utmaningar som exempelvis kanalskiftet mellan fysiska och digitala möten utgör. Rasmus Nerman har även värdefull insikt och kunskap om hälso- och vårdsektorn samt förståelse för Apotekets viktiga samhällsfunktion. Jag är övertygad om att han är rätt person att fortsätta utveckla Apoteket, säger Ingrid Bonde, i pressmeddelandet.

Rasmus Nerman tillträder sin nya befattning på Apoteket senast under första kvartalet 2022. Då efterträder han Ann Carlsson som slutar efter elva år som vd. Ann Carlsson kommer fortsätta att leda Apoteket under resten av året.

Mest läst