Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon lämnar Apoteket AB – för Systembolaget

Ann Carlsson lämnar som vd för Apoteket AB. Efter elva år på företaget blir hon istället vd för Systembolaget.

Ann Carlsson säger att hon är stolt över sitt kommande uppdrag.

– För min personliga del är jag glad över att få arbeta vidare med folkhälsofrågor som är en angelägenhet både i mitt uppdrag på Apoteket AB och det kommande på Systembolaget, säger Ann Carlsson, i ett pressmeddelande.

Ann Carlsson kommer att fortsätta sin nuvarande roll på Apoteket fram till att hon tillträder som vd på Systembolaget i januari nästa år. Hon efterträder då Magdalena Gerger som slutar på egen begäran.

– Apoteket har gjort en mycket framgångsrik resa under Anns ledning. Vi vill rikta ett varmt tack till Ann för hennes insatser för Apoteket under en tid av stor omställning, till dagens väsentliga roll med visionen att hjälpa människor till ett liv i hälsa. Vi kan bara gratulera Systembolaget till att få en mycket skicklig ledare som framtida vd, säger Ingrid Bonde, styrelseordförande för Apoteket, i ett pressmeddelande.

Apotekets styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd, som är tänkt att tillträda i början av 2022.

Ann Carlsson har varit vd och koncernchef för Apoteket AB sedan 2010. Dessförinnan var hon under många år verksam inom ICA-gruppen där hon bland annat varit chef för affärsområdet ICA Sverige.

Mest läst