Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Storbritannien har godkänt vaccin mot covid-19

Vaccinkandidaten BNT162 ifrån Pfizer/Biontech har godkänts i Storbritannien. Landet påbörjar vaccinering av befolkningen i nästa vecka, enligt den brittiska hälsoministern Matt Hancock.

Dagen efter nyheten att Pfizer/Biontech och Moderna har ansökt om godkännande hos den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA står det klart att det brittiska läkemedelsverket, MHRA, redan har godkänt Pfizer/Biontechs vaccinkandidat BNT162. Det meddelar den brittiska regeringen i ett uttalande nu på onsdagsmorgonen.

Enligt den brittiska hälsoministern Matt Hancock står den brittiska sjukvården NHS redo att börja vaccinera befolkningen med start tidigt i nästa vecka. Det innebär att Storbritannien blir först i världen med att godkänna och använda ett kliniskt testat covid-19-vaccin på sin befolkning.

Andra läser