Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmaceutpodden: Hur arbetar TLV med farmaceutiska tjänster?

Visste du att, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har fått i uppdrag av regeringen att utveckla farmaceutiska tjänster på öppenvårdsapotek. Har du också läst att försöksverksamhet med tjänsten Inhalationsvägledning redan nu erbjuds på cirka 150 apotek?

I det här avsnittet hör ni Anna Montgomery, disputerade apotekare och senior utredare på TLV, som är projektledare för regeringsuppdraget om farmaceutiska tjänster på apotek. Hon berättar mer om regeringsuppdraget och hur TLV arbetar med det. Hon pratar också om hur en farmaceutisk tjänst skiljer sig från den rådgivning som redan ingår i apotekens grunduppdrag och vilka andra farmaceutiska tjänster som kommer att testas inom ramen för försöksverksamheten.

Farmaceutiska tjänster finns på apotek i många andra länder men ännu inte i Sverige. Tiden framöver är oroligt spännande för utvecklingen av svenska apotek. Du kan läsa mer om TLV:s arbete i deras blogg Policylabb och första delrapport “Försöksverksamhet med farmaceutisk tjänst”. 

Innehåll från PodBean

Det här innehållet levereras från en extern tjänst. Genom att visa det accepterar du tjänstens dataskyddspolicy

Källa: https://farmaceutpodden.podbean.com/e/forsoksverksamhet-med-farmaceutisk-tjanst/

Mest läst