Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmaceutpodden: Farmaceuten som forskar om läkemedelsanvändning

Varför följer 50 procent av patienterna inte sin läkemedelsordination? Joanne Fuller som gästar det här avsnittet är inte bara legitimerad receptarie, hon har även en magisterexamen i farmaci och doktorsexamen. Hon har ägnat sin yrkesverksamma karriär åt att forska om läkemedelsanvändning. Vad innebär egentligen läkemedelsanvändning och hur skiljer det sig från compliance, adherence och följsamhet?

Ni får höra om erfarenheter från apoteksgolvet men också från den forskning som Joanne Fuller har bedrivit genom åren. Hur får vi egentligen reda på sanningen om kundens faktiska läkemedelsanvändning? Och hur kan forskning om detta bedrivas?

Joanne Fuller delar med sig av många kloka insikter och Isabella drömmer sig tillbaka till apoteksgolvet med många tankar och idéer om hur hon hade velat förändra och förbättra sin egen kommunikation med kunden.

Hur hanterar du en situationen när en kund i förtroende berättar att hen inte använder sin Furix? Ser du det som ett tillfälle att i din vita rock tillrättavisa kunden eller försöker du förstå varför kunden avstått från just det här läkemedlet?

Ljud från PodBean

Genom att spela ljudet accepterar du PodBeans dataskyddspolicy.

Källa: farmaceutpodden.podbean.com

Mest läst