Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

En person anhållen efter rån mot apotek i Norrköping

En man hotade med ett vasst tillhygge och tilltvingade sig läkemedel. Personalen tryckte på överfallslarmet, och rånaren kunde senare gripas.

Det var på söndagsmorgonen som polisen larmades genom ett överfallslarm till ett apotek på Ingelstaområdet i Norrköping. En man hade under hot med ett vasst tillhygge tilltvingat sig läkemedel, skriver polisen i Östergötland på sin hemsida.

Ingen person skadades fysiskt.

Flera patruller kallades in för att hålla förhör, inhämta teknisk bevisning samt söka efter den misstänkta. Drygt två timmar senare kunde den misstänka mannen odramatiskt gripas i Åby några kilometer därifrån.

Mannen är nu anhållen misstänkt för rån.

— Den här personen kunde sen frihetsberövas via signalement där polisen kunde koppla ihop ett och annat. Det har hållits förhör med den misstänkta under måndagen, säger assistentåklagare Evelina Löfgren till Norrköpings Tidningar.

Läs mer >> Färre rån på apotek under 2023 men problemen med rasism ökar

Mest läst