Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotek larmade – läkare får kritik

En läkare på Gotland skrev vid flera tillfällen för stor mängd narkotiska preparat – mannen får nu kritik av Ivo.

En privatpraktiserande läkaren på Gotland skrev ut för stor mängd narkotiska preparat till flera olika patienter vid flera olika tillfällen. Det gjorde att personalen på två apotek i Visby reagerade. Det rapporterar P4 Gotland.

När Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) sedan utredde läkaren visade det sig att han också har slarvat med att göra uppföljande undersökningar och skriva in rätt uppgifter i patienternas journaler.

Som en åtgärd mot läkarens agerande övervägde Ivo att begränsa läkarens förskrivningsrätt eller ge honom en prövotid på tre år. Men istället väljer de att endast rikta kritik mot honom, rapporterar radiokanalen.

Mest läst