Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Underbart att bli utsedd till Årets företagare”

Nicky Nadem med företaget Atrimusrx är Årets företagare i Sollentuna kommun 2024.

Utmärkelsen ges ut av Företagarna och är ett samarbete med Sollentuna kommun, som ligger utanför Stockholm.

— Det känns underbart! Det är kul och givande att få erkännande efter åtta år av slit och hårt arbete. Vi jobbade till tre på morgonen de första åren, då vi inte hade råd att anställa fler och nu ett par år senare har vi blivit en etablerad och pålitlig leverantör av licensläkemedel, säger företagets vd Nicky Nadem.

Atrimusrx grundades 2016 och har tio anställda, varav hälften är farmaceuter som jobbar med licensläkemedelsanskaffningar och rekommendation av behandlingar till sjukvården.

Företaget har utvecklat och investerat i en modern licensläkemedelsdatabas vars syfte är att underlätta för läkare, sjukvårdspersonal och farmaceuter att hitta likvärdiga preparat till svenska restnoterade läkemedel.

— Vi blev uppringda av kommunen och blev gratulerade, det var så spontant och uppskattat av oss alla och gjorde vår dag! Själva prisutdelningen var rolig och det fanns representanter från kommunen, politiker och näringslivet och alla var imponerad av den resa som företaget har gjort, säger Nicky Nadem.

Det är inte första gången du prisas. Du har tidigare blivit Årets pionjär, så det verkar gå bra. Känns det så?

— Ja, det tycker jag, men allt detta är tack vare mina underbara kollegor. Idéer och tankar betyder ingenting om man inte har ett bra team som delar på visionen och ens värderingar. Alla anställda på företaget är stolta över alla dessa priser och nomineringar och är väl medveten om att vi inte hade lyckats utan deras engagemang och insatser, säger Nicky Nadem.

Vad betyder det att få ett sådant här pris?

— Man blir självklart mer peppad men viktigaste av allt är att fler får kännedom om tillgängligheten av licensläkemedel och att man som patient behöver inte bli drabbad av restnoteringar, säger Nicky Nadem.

Läs mer >> Nicky Nadem prisas som Årets pionjär

Motivering till priset

Med hela världen som sökområde förser bolaget svenska patienter, sjukhus och apotek med ovärderliga mediciner för tillfrisknande. Med en innovativ arbetsmodell ger de rådgivning till sjukvården kring alternativa behandlingar och att hitta nya kanaler för anskaffning av licensläkemedel för att täcka brister i utbud och efterfrågan.

Årets företagare i Sollentuna är Nicky Nadem.

Mest läst