Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Man gripen för mord på svensk apoteks­anställd

En man har gripits misstänkt för mordet på den svenska kvinna som var anställd på ett apotek i Norge.
- Utredningen så här långt tyder på att han inte har någon relation till den avlidne, säger polisåklagaren Vanja Bruvoll.

På tisdag morgon hittades en kvinna svårt skadad utanför Boots apotek i Arendal i Norge där hon var anställd. Inne på apoteket gav man henne första hjälpen men hennes liv gick inte att rädda.

Polisutredningen och det preliminära obduktionsprotokollet visade att kvinnan hade dödats, och polisen inledde en mordutredning.

En dödsorsak har fastslagits efter obduktionen, men polisen vill av utredningstekniska skäl inte berätta vad den är.

Kvinnan var en svensk medborgare i 30-årsåldern bosatt i Norge.

Polisen har utrett fallet ”med full kraft” och meddelar på torsdagskvällen att en man gripits och anhållits misstänkt för att ha mördat kvinnan.

— En man är nu misstänkt för mord. Utredningen så här långt tyder på att han inte har någon relation till den avlidne, säger polisåklagaren Vanja Bruvoll i ett pressmeddelande.

Polisen kan i nuläget inte kommentera omständigheterna kring gripandet.

— Att en person är anhållen i ärendet gör att vi anser att det finns en övervägande sannolikhet att han har begått mordet. Den fortsatta utredningen ska klargöra om misstanken är stärkt eller försvagad, säger Vanja Bruvoll.

Polisen utesluter inte att det kan finnas ytterligare en gärningsperson och fortsätter därför att utreda ärendet brett och kommer även fortsättningsvis att ha hög beredskap i området med uniformerade och civila poliser.

Läs mer>> Svensk apoteks­anställd misstänks ha mördats

Mest läst