Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Svensk apoteks­anställd misstänks ha mördats

En mordutredning har inletts efter att en anställd på ett apotek i norska Arendal dödats. Polisen bekräftar att det är en svensk kvinna som blev mördad utanför apoteket där hon arbetade.

UPPDATERAD. Vid 09-tiden på tisdag morgon attackerades en kvinna utanför Boots apotek i Arendal i Norge. Inne på apoteket gav man henne första hjälpen men hennes liv gick inte att rädda.

Polisen har nu inlett utredning om misstänkt mord.

— Polisutredningen och det preliminära obduktionsprotokollet tyder på att kvinnan har dödats, säger polisåklagare Vanja Bruvoll i Agder polisdistrikt i ett pressmeddelande.

Polisen och Boots Apotek bekräftar att kvinnan var anställd på apoteket i Arendals centrum.

På torsdagen bekräftar polisen att kvinnan var en svensk medborgare i 30-årsåldern bosatt i Norge.

Inga personer är i nuläget misstänkta och gärningspersonen är fortfarande okänd för polisen.

— Polisen utreder fortfarande ärendet med full kraft. Det finns ingen misstänkt i ärendet. Vi arbetar med att rita en bild av händelseförloppet, baserat på bland annat vittnesförhör, granskning av omfattande videomaterial och tekniska undersökningar från brottsplatsen, säger Vanja Bruvoll.

De första uppgifterna tyder på att kvinnan personligen inte var målet för gärningspersonen.

— Det kan utifrån preliminära uppgifter inte uteslutas att den avlidne är ett olycksoffer. Polisen jobbar med full kraft för att klargöra detta, säger Vanja Bruvoll.

— Flera vittnesförhör har genomförts, och polisen har tagit del av videomaterial som nu granskas, samtidigt som polisen går igenom de tekniska undersökningar som gjorts på platsen. Vi kan i nuläget inte kommentera frågor om eventuella fynd eller beslag i ärendet, säger Vanja Bruvoll.

Boots apotek har ett kristeam på plats i Arendal och har ett nära samarbete med kommunens räddningsteam.

— Det här är en helt fruktansvärd tragedi, och en väldigt svår dag för oss på Boots Pharmacy. Vi har förlorat en bra medarbetare och nära kollega. Vårt fokus är nu att ta hand om anhöriga, anställda och berörda, säger VD Kathrine Mehlin på Boots Apotek i ett pressmeddelande.

Boots Pharmacy, som har 150 apotek i Norge, har nu ett nära samarbete med polisen kring utredningen.

Mest läst