Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotek Hjärtat värvar toppchef från Meds

Sofia Söderqvist går från Meds till Apotek Hjärtat där hon blir ny marknads- och kommunikationschef.
- Hon har lång erfarenhet av att utveckla starka varumärken – särskilt inom digital handel, säger Monika Magnusson, vd på Apotek Hjärtat.

Under 2023 gjorde Apotek Hjärtat, som tillhör Ica-gruppen, resultatmässigt sitt bästa år någonsin och nådde en marknadsandel om drygt 32 procent, vilket beskrivs som ”all time-high”.

Apotekens sammantagna e-handel svarade i januari 2023 för cirka 21 procent av omsättningen på apotekens öppenvårdsmarknad enligt Svensk Apoteksförenings branschrapport, motsvarande siffra för Apotek Hjärtat är 10 procent.

“En e-handelsaffär med stor utvecklingspotential,” skrev Nina Jönsson, vd Ica-gruppen i en kommentar till bokslutet.

Nu blir Sofia Söderqvist ny marknad- och kommunikationschef på Apotek Hjärtat. Hon har gedigen erfarenhet av liknande roller på bland annat Adlibris och Tre och kommer närmast från rollen som kommersiell chef på e-handelsapoteket Meds.

— Jag är glad att få välkomna Sofia till oss på Hjärtat. Hon kommer med goda rekommendationer som uppskattad ledare och hon har lång erfarenhet av att utveckla starka varumärken – särskilt inom digital handel. Att hon dessutom har färsk inblick i apoteksvärlden är såklart ytterligare ett plus. Jag är övertygad om att Sofia kommer att bidra till nya framgångar på vår resa mot framtidens apotek, säger Monika Magnusson, vd på Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande.

— Det känns otroligt roligt, spännande och meningsfullt att börja på Apotek Hjärtat då jag brinner för att jobba i en syftesdriven organisation som gör skillnad på riktigt, genom att hjälpa varje kund till en bättre hälsa. För mig är det därför ett drömuppdrag att ta vidare arbetet med att bygga Apotek Hjärtats position, varumärke och kundupplevelse, och fortsätta bygga framtidens bästa apotek, säger Sofia Söderqvist, i samma pressmeddelande.

Sofia Söderqvist ersätter Fredrik Kullberg, som lämnade Apotek Hjärtat 1 mars för sitt nya uppdrag som marknadschef på ICA Sverige. Sofia kommer att ingå i Apotek Hjärtats ledningsgrupp och börjar 1 maj.

Läs mer>>Hjärtats besked: Gör bästa året någonsin

Mest läst