Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hjärtats besked: Gör bästa året någonsin

Under 2023 gjorde Apotek Hjärtat resultatmässigt sitt bästa år någonsin och nådde en marknadsandel om drygt 32 procent, meddelar Ica-gruppen i sitt bokslut.

Apotek Hjärtat ökade sin försäljning med 11,8 procent under 2023 och den totala nettoomsättningen låg på 18 964 miljoner kronor, jämfört med 16 963 miljoner kronor året innan.

Det innebär att Hjärtats marknadsandel nu uppgår till drygt 32 procent, vilket i rapporten beskrivs som ”all time-high”.

“Ett väldigt starkt år där vi har stora möjligheter till fortsatt god utveckling med ett mycket konkurrenskraftigt apoteksnätverk och en e-handelsaffär med stor utvecklingspotential,” skriver Nina Jönsson, vd Ica-gruppen i en kommentar.

Hjärtats rörelseresultat ökade med 26,9 procent för helåret och vinsten landade på 689 miljoner kronor, vilket är en markant ökning från året innan då samma siffra låg på 543 miljoner kronor.

I bokslutet framhålls dessutom att hela Ica-gruppens förbättrade resultat för 2023 drevs på av tre bolag, varav ett var Apotek Hjärtat.

Mest läst