Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Efter Apotek Hjärtats beslut – fler apotekskedjor inför åldersgräns för hudvård

Apoteket och Kronans Apotek ser över möjligheten att införa en åldergräns för viss typ av hudvård.

Efter att Apotek Hjärtat meddelat att de inför en åldersgräns på avancerad hudvård följer nu fler apotekskedjor efter.

Flera uppger för bland annat Aftonbladet och SVT Nyheter att de tänker införa en gräns.

”Trenden kring avancerad hudvård är stark och vi ser nu över hur vi kan öka rådgivningen till våra kunder i alla åldrar och att begränsa eventuell försäljning till barn. I våra apotek har vi få unga som köper den här typen av hudvård men eftersom trenden är tydlig avser vi som en försiktighetsåtgärd att införa en åldersgräns på 15 år för den mer avancerade hudvården,” skriver Apoteket i ett mejlsvar till SVT Nyheter.

Även Kronans Apotek ser över om de ska införa åldersgräns för hudvård.

”Vi rekommenderar aldrig avancerad hudvård till barn och unga om man inte har ett hudtillstånd som motiverar det, i övrigt avråder vi alltid avancerad hudvård för barn och unga. Vi ser även över om vi ska införa åldersgräns för avancerad hudvård,” skriver Kronans Apotek i ett mejlsvar till SVT Nyheter.

Apohem skriver till SVT att frågan är något man “har diskuterat och vi gör en utvärdering av vilka risker som finns.” Apotea uppger att de redan har en åldersgräns och Meds har än så länge inte identifierat behovet av en åldersgräns.

Läs mer >> Apotek Hjärtat inför åldersgräns på hudvård

Mest läst