Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Lena Ring blir vd på Apotekar­societeten

Apotekaren Lena Ring blir ny vd på Apotekarsocieteten. Hon tycker att föreningens bredd är särskilt lockande.

Lena Ring tillträder som vd i juni, meddelar Apotekarsocieteten i ett pressmeddelande. Hon efterträder Rober Kronqvist, som tidigare meddelat att han skulle sluta under våren.. Hon ser fram emot att utveckla föreningen framåt.

— Att få möjligheten att tillsammans med alla kunniga medlemmar och kansliet leda en otroligt fin och spännande organisation med rötter i 1600-talet och med framtiden framför sig. Jag tycker särskilt att bredden från forskning och utveckling till användning är lockande, säger Lena Ring.

Lena Ring är disputerad apotekare och har tidigare bland annat arbetat som expert och chef i organisationer i olika delar av läkemedelskedjan, inom akademi, industri, myndighet och vårdgivare och region. Hon har också erfarenhet av att jobba med e-hälsa och digitalisering.

Lena Ring vill utveckla de olika kompletterande delarna i Apotekarsocietetens verksamhet för att föreningens ska vara fortsatt relevanta.

— Föreningen ska vara en viktig mötesplats för alla professioner som arbetar med eller är intresserade av läkemedel inom allt från akademi till industri och hälso- och sjukvård. En del i detta är att locka ännu fler medlemmar till denna anrika organisation med allt som finns att erbjuda. Jag vill även fortsatt stärka samverkan med våra medlemmar samt med olika aktörer och ta tillvara nya möjligheter som till exempel AI för att göra Sverige kunnigare om läkemedel, säger Lena Ring i pressmeddelandet.

Läs mer >> Apotekarsocietetens vd Robert Kronqvist slutar till sommaren

Mest läst