Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotekarsocietetens vd Robert Kronqvist slutar till sommaren

Robert Kronqvist sitter kvar på sin post till och med maj medan styrelsen letar efter en ny vd.

Robert Kronqvist har meddelat att han kommer att lämna Apotekarsocieteten våren 2024. Han kommer fortsätta agera som vd fram till och med maj och bland annat hantera föreningens fullmäktige. Styrelsen har redan startat rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd.

— Vi beklagar att Robert väljer att lämna posten som vd för Apotekarsocieteten. Han har under sin tid här varit med och drivit igenom flera större förändringar. Vi vill passa på att tacka honom för hans insatser, säger Torkel Gren, ordförande i Apotekarsocietetens styrelse i ett pressmeddelande.

Robert Kronqvist kom till Apotekarsocieteten i april 2021 från konsultföretaget NDA Group. Han är utbildad biokemist med lång erfarenhet från life science-branschen och läkemedelsindustrin där han bland annat arbetat som forskare och chef.

— Vi kommer nu söka en vd som kan fortsätta utveckla och positionera Apotekarsocieteten, både ur ett kommersiellt och föreningsperspektiv, säger Torkel Gren.

Mest läst