Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Så ska fler lockas till apoteks­jobben

Sveriges Apoteksförenings kampanj "Jobba på apotek" ska locka fler att söka till universitetens farmaceututbildningar – och så småningom till jobben på apotek.

Bristen på legitimerade apotekare och receptarier som jobbar på apotek i Sverige är stor. I ett försök att få fler att söka sig till farmaciutbildningar och jobb på apotek har Sveriges Apoteksförening lanserat sin årliga kampanj “Jobba på apotek.”

— Vi håller tummarna för att årets kampanj ska bidra till att vända den negativa trenden med för få sökande till farmaciutbildningarna, säger Lisa Stern, chefsstrateg på Sveriges Apoteksförening och ansvarig för kampanjen, i ett pressmeddelande.

I år har medlemsföretag involverats i större utsträckning än tidigare och apoteksmedarbetare har fått beskriva vad de gillar med sitt jobb. Medarbetare på alla apoteksföretag har erbjudits att bidra med beskrivningar av vad man gillar med sitt jobb samt beskriva det samhällsuppdraget man utför dagligen.

— Vi har fått ett stort antal apoteksfarmaceuter som engagerar sig i kampanjen och vill berätta om sina jobb, det är jätteroligt. Kampanjen pågår från den 19 februari till 15 april då universitet och högskolor stänger intagningen inför höstens utbildningar säger Lisa Stern, i pressmeddelandet.

Mest läst