Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny försäkring tar kostnaden om du behöver privat juridisk hjälp

"Vi har sett att behovet finns, och vi är glada att vi nu kan erbjuda medlemmarna möjligheten till stöd även i frågor som inte gäller arbetsrätt, säger Martin Östberg, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

Tvister inom privatlivet kan göra att du behöver hjälp av en jurist men det kan vara svårt – och dyrt – att hitta en jurist den dag du behöver en.

Genom Sveriges Farmaceuters försäkringsförmedlare Akademikerförsäkring kan du nu teckna en juristförsäkring som tar kostnaden om du behöver juridisk hjälp i det privata.

Juristförsäkringen, som blir möjlig genom att Akademikerförsäkring inleder ett samarbete med Help Försäkring, är ett kompletterande skydd till fackförbundens arbetsrättsliga juristhjälp, då medlemmarna med den kan få hjälp med privatlivets frågor.

Martin Östberg, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter, välkomnar nyheten.

— Juridiska frågeställningar kan uppstå i livets alla skeden, och vi är övertygade om att detta kommer att bli en mycket uppskattad förmån, säger Martin Östberg.

Cecilia Fochsen, chef för marknad och produkt på Akademikerförsäkring, delar den uppfattningen.

— Vi vill hjälpa till att göra juridisk rådgivning mer tillgänglig för alla. Det ska inte vara en fråga om ifall man har råd eller inte – det är viktigt att så många som möjligt kan få juridisk hjälp när den behövs, säger hon i ett pressmeddelande.

Från den 1 februari ingår Helps juristförsäkring i Akademikerförsäkrings försäkringsutbud. Det innebär att medlemmar i Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Naturvetarna, DIK, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges Farmaceuter och Logopedförbundet har möjlighet att teckna den.

Det här ingår i din juristförsäkring

  • 15 timmar juridisk rådgivning per år. Med hjälp av dessa timmar kan du få hjälp i juridiska frågor som rör din vardag, allt från bilköp, krångel med hantverkare och id-stöld till bodelning och vårdnadstvister.
  • Hjälp att upprätta avtal. Det kan bland annat handla om samboavtal (bra för dig som flyttar ihop med din partner), testamente (bra för dig som har barn eller särkullbarn, så att det de ärver blir enskild egendom), skuldebrev (bra för dig som lagt högre kontantinsats än din partner) eller hyresavtal (bra för dig som tänker hyra ut din lägenhet i andra hand).
  • Rättsskydd vid tvist. Med rättsskyddet får du hjälp att lösa tvisten. Om tvisten hamnar i domstol täcker rättsskyddet dina kostnader, och också motpartens rättegångskostnader om du skulle förlora tvisten.
  • Källa: Akademikerförsäkring

Mest läst