Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Jag är väldigt nöjd med förbundets fullmäktige”

Ordförande Agnieszka Madej tycker Sveriges Farmaceuter hade ett bra fullmäktige.
- Ett väldigt snabbt och effektivt möte, säger Agnieszka Madej.

Den 25 november hade Sveriges Farmaceuter fullmäktige i kansliets lokaler i Stockholm. Redan i förväg såg ordförande Agnieszka Madej årets fullmäktigemöte som något av ett mellanår eftersom det inte skulle göras så många val, och så blev det.

— Jag är nöjd med fullmäktige. Jag och flera andra hade lite farhågor kring att det var ett digitalt fullmäktige eftersom vi inte har den bästa erfarenheten av det sedan tidigare, men allt gick som det skulle så jag är väldigt nöjd med det, säger Agnieszka Madej.

Det som enligt henne var mest intressant var en fråga som låg utanför själva fullmäktige och det var en diskussion om förbundets framtida demokratiska organisation.

— Vi i styrelsen hade en väldigt givande diskussion, och vad jag fått höra så hade även delegaterna givande samtal i gruppdiskussionerna. Jag har inte sett sammanställningarna från grupperna ännu men jag ser fram emot att se vad de har kommit fram till.

Fullmäktige tog även ett par beslut som påverkade förbundsstyrelsen sammansättning. Sofia Kälvemark Sporrong har avsagt sig sin plats i styrelsen som ledamot för offentligsektionen och i stället valdes Christina Ljungberg Persson in som ordinarie efter att ha suttit som ersättare

Erik Andersson valdes i sin tur in på hennes plats som ersättare.

Celina Sving valdes in i valberedningen vilket innebär att offentligsektionen som tidigare inte har haft någon representant i valberedningen numera har det.

Läs mer>> “Vår framtida demokratiska organisation är det viktigaste”

Mer om Fullmäktige 2023

Mest läst