Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Svensk Farmaci nominerad till pris

När finalisterna för Publishingpriset 2023 offentliggjorts står det klart att Svensk Farmaci är nominerad till två priser.

Svensk Farmaci är finalist inom kategorin medlemstidningar yrke och webbtidningar och nättidningar. Publishingpriset är en årlig tävling för bland annat tidningar, tidskrifter och webbplatser. Priset delas ut i flera kategorier inom digital och tryckt kommunikation och film.

Svensk Farmacis chefredaktör Erik Pettersson är glad och stolt över nomineringarna, då han ser den som ett tecken på att medlemmarna uppskattar tidningen.

– Det känns väldigt bra. Vi vill lyfta goda exempel, inspirera och stärka läsarna, förmedla kunskap och synliggöra farmaceuternas roll i samhället. Innehållet ska spegla yrkets bredd och öka kunskapen om andra medlemmars arbetslivssituation och förutsättningar. Papperstidningen är ett kvitto på medlemskapet och blir en påminnelse om yrkesidentiteten hemma på köksbordet eller på arbetsplatsen. Tidningen ska förstärka läsarens känsla av en pålitlig, kvalitativ och användbar produkt som ger nytta, inspiration och läslust, säger Erik Pettersson.

Han tycker att nomineringarna är välförtjänta.

– I båda fallen har juryn bedömt och uppenbarligen tyckt om vår förmåga att kommunicera budskap genom att väcka intresse och sedan behålla läsaren. Det gör vi genom att ha rätt anslag, skriva om ämnen som intresserar våra läsare och genom bra form och layout visualisera och förstärka innehållet, säger Erik Pettersson.

Vad gör du om Svensk Farmaci vinner?

– Bara att bli nominerad känns som en vinst i sig, men om vi vinner tänker jag fira och ännu en gång tacka alla våra läsare för framgången!

Vinnarna i Publishingpriset kommer att tillkännages den 8 november.

Andra läser