Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Thony Björk blir ny ledamot av Läkemedelsverkets styrelse

Regeringen har utsett Sveriges Farmaceuters tidigare ordförande Thony Björk till ledamot av Läkemedelsverkets styrelse.

Apotekaren Thony Björk har både lång och bred erfarenhet inom farmacin. Han har tidigare arbetat på Apoteket AB under två decennier bland annat som kommunikationsdirektör, varit vice president för den internationella farmacifederationen FIP, vice vd hos Apotekarsocieteten och ledde Sveriges Farmaceuter som ordförande under åren 2010-2014.

Sedan 2018 har han varit SPF Seniorernas sakkunniga inom läkemedel.

Thony Björk har även varit ledamot i det som tidigare var Läkemedelsverkets insynsråd samt Läkemedelsverkets patient- och konsumentråd. Nu har regeringen utsett honom till ledamot av Läkemedelsverkets styrelse.

— Jag ser fram emot att, både inom styrelsen och till generaldirektören, bidra med min kunskap och mångåriga erfarenhet från läkemedels- och apoteksområdet, säger Thony Björk i ett pressmeddelande.

— Läkemedelsverket har ett viktigt uppdrag att säkerställa tillgång till säkra och effektiva läkemedel och medicintekniska produkter, till både sjukvård och patienter. Därför är det här ett uppdrag jag tar på stort allvar, säger Thony Björk.

Läkemedelsverket leds sedan 2018 av en styrelse som tillsätts av regeringen. Generaldirektören är myndighetens chef och ansvarig för den löpande verksamheten.

Thony Björk är förordnad till styrelsen från och med 24 augusti i år till och med 31 augusti 2026.

Mest läst