Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Receptarien i Värmland misstänks för flera brott

Receptarien i Värmland som misstänks för grovt narkotikabrott efter att ha skrivit falska recept på missbruksdroger har häktats för nya brott. Det uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Den apoteksanställde är misstänkt för att ha skrivit ut falska recept droger som är populära i missbrukarkretsar, bland annat tramadol samt även oxycontin. Häktningen skedde för en månad sedan, den 7 juli, vilket Svensk Farmaci har uppmärksammat tidigare.

Utredningen mot receptarien har lett till nya misstankar, vilket Nya Wermlands-Tidningen var allra först med att uppmärksamma. Förutom det grova narkotikabrottet har mannen nu även häktats på sannolika skäl misstänkt (den starkaste graden av misstanke) för grov urkundsförfalskning och grovt bedrägeri.

Upprinnelsen till utredningen är att säkerhetsavdelningen på Apoteket reagerade på att en stor mängd oxycontin hade skrivit ut i omgångar under elva månader. Efter att ha undersökt saken larmade avdelningen polisen, vilket ledde till att en receptarie på ett apotek i Värmland anhölls i sin frånvaro misstänkt för grovt narkotikabrott.

Mannen misstänks ha skrivit falska recept där han använt namnen på verkliga läkare och patienter, för att sedan själv hämta ut de narkotikaklassade medicinerna. Receptarien har medgett att han skrivit falska recept och tagit medicinerna, men hävdar att det har skett i betydligt mindre omfattning än vad misstankarna mot honom gör gällande.

Mannen erkänner narkotikabrott av normalgraden och grov urkundsförfalskning men förnekar grovt bedrägeri. Det har framgått av den tidigare rapporteringen.

— De här personerna som han utnyttjat namnen på har inte haft en aning om det här, har åklagare Magnus Feldt Håpnes tidigare sagt till Nya Wermlands-Tidningen.

Mest läst