Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Receptarie häktad för grovt narkotikabrott

Den apoteksanställde är misstänkt för att ha förfalskat recept och delat ut medicin som tramadol och oxycontin, uppger NWT.

Säkerhetsavdelningen på Apoteket reagerade på att en stor mängd oxycontin skrevs ut i omgångar under de senaste elva månaderna vilket Nya Wermlands-Tidningen var först med att uppmärksamma.

Efter att ha undersökt saken larmade säkerhetsavdelningen polisen vilket ledde till att en av receptarierna på ett apotek i Värmland anhölls i sin frånvaro misstänkt för grovt narkotikabrott.

Mannen befann sig utomlands men greps av polis kort efter det att han börjat sitt arbete dagen efter.

Mannen misstänks ha skrivit falska recept där han använt namnen på verkliga läkare och patienter, för att sedan själv hämta ut de narkotikaklassade medicinerna.

— De här personerna som han utnyttjat namnen på har inte haft en aning om det här, säger åklagare Magnus Feldt Håpnes till Nya Wermlands-Tidningen.

Receptarien har medgett att han skrivit falska recept och tagit medicinerna, men hävdar att det skett i betydligt mindre omfattning än vad misstankarna mot honom gör gällande.

— Han vidgår förfalskningar och uttag, men har gett en historia om vad han gjort med medicinerna, säger Magnus Feldt Håpnes till NWT.

Åklagaren vill inte gå in på vilken förklaring mannen har gett.

Förutom oxycontin har mannen även tagit ut en mindre mängd tramadol.

Den apoteksanställde receptarien häktades den 7 juli misstänkt för grovt narkotikabrott. Mannen är tidigare ostraffad.

Mest läst