Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

166 000 kronor har samlats in till jordbävnings­drabbade

Nästan 15 000 euro, det vill säga drygt 166 000 svenska kronor, så mycket pengar har hittills donerats till den internationella farmaceutfederationen FIP:s hjälpfond. Pengarna ska gå till att förbättra tillgången på läkemedel i de jordbävningsdrabbade områdena i Turkiet och Syrien.

”Vi har rådfrågat våra medlemsorganisationer i regionen och för närvarande håller det på att utarbetas ett ramverk för förvaltningen av denna fond”, skriver Lin Nam Wang, ansvarig för extern kommunikation på FIP, i ett mejlsvar.

Över 40 000 människor har bekräftats döda, tusentals har skadats och miljontals är i behov hjälp, två veckor efter de kraftiga jordbävningarna, enligt världshälsoorganisationen WHO.

Den svenska regeringen har till följd av katastrofen bidragit med 117 miljoner kronor i humanitärt stöd och skickat bland annat sök-, vårdteam och tält till de drabbade områdena i södra Turkiet och nordvästra Syrien.

Här kan du donera pengar till FIP:s hjälpfond till stöd för jordbävningsdrabbade.

Läs mer >> FIP samlar in pengar till stöd för jordbävningsdrabbade

Mest läst