Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Läkemedelsverket häver stängning av apotek i Märsta

Apotek Vipan i Märsta får åter öppna efter att Läkemedelsverket gjort ny inspektion.

Apoteket Vipan i Märsta, som tvingades stänga den 20 september efter en inspektion av Läkemedelsverket, har nu tillåtits öppna igen. Efter en ny granskningen bedömer Läkemedelsverket att verksamheten, i nuläget, kan bedrivas på ett patientsäkert sätt.

Lena Björk, direktör för enheten Tillsyn på Läkemedelsverket.

— Vi har gjort en ny inspektion på plats och bolaget kunde då visa att man vidtagit åtgärder som krävs för att åter kunna öppna. Läkemedelsverket kommer att följa upp att vidtagna åtgärder och arbetssätt fortsatt fungerar, för att säkerställa patientsäkerheten, säger Lena Björk, tillsynsdirektör vid Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.

Vid inspektionen i september framkom så allvarliga brister i verksamheten att Läkemedelsverket beslutade om en omedelbar stängning.

Läs mer: 2022-09-20 Apotek i Märsta stängt av Läkemedelsverket

Mest läst