Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Socialminister Lena Hallengren avgår

Lena Hallengren har på egen begäran lämnat sin tjänst som socialminister. Ardalan Shekarabi blir ny social- och socialförsäkringsminister.

Lena Hallengren (S) blev efter valet utsedd till gruppledare för Socialdemokraterna och det är för att kunna fokusera på det jobbet som hon nu lämnar sin roll som socialminister. Hon kommer även att återta sin plats i riksdagen.

Lena Hallengren har varit minister i 4,5 år, först barn-, äldre- och jämställdhetsminister i Stefan Löfvens regering. Sedan 2019 har hon varit socialminister och departementschef för Socialdepartementet, först i Stefan Löfvens regering och sedan i november 2021 i Magdalena Anderssons regering.

Ardalan Shekarabi (S) övertar ansvaret för bland annat folkhälsa, sjukvård, socialtjänst, funktionshinder och barnrätt och blir social- och socialförsäkringsminister samt departementschef för Socialdepartementet.

Läs pressmeddelandet från Regeringskansliet.

Andra läser