Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Vi vill nå ut till er!”

Hösten är förbundets mest händelserika årstid och vi har många aktiviteter inplanerade, skriver förbundsordförande Sandra Jonsson i en krönika.

I mitten av september tillkännagav vi årets pristagare till Årets Farmaceut, en mycket uppskattad och prestigefull utmärkelse. Varje år får vi in många bra nomineringar och inte heller i år var det ett enkelt beslut för styrelsen att utse pristagaren. Under oktober kommer vi att bjuda in till en ceremoni, välkomna att delta fysiskt eller digitalt!

I november arrangerar vi Apoteksdagen, jag hoppas att våra apoteksanställda medlemmar har möjlighet att delta, nätverka och inspireras av branschkollegor, antingen fysiskt eller digitalt. I november är det också dags igen för fullmäktige. Inför det kan du som medlem vara med och påverka. Du har kunnat skriva motioner och du kan anmäla ditt intresse att bli delegat. Läs gärna mer på vår hemsida.

Förbundet börjar under hösten förberedelserna inför avtalsrörelsen. Förhoppningsvis kan vi genomföra den i tid denna gång, och ingen pandemi kommer emellan. Så snart vårt inriktningsbeslut – de frågor vi kommer driva – är fattat, kommunicerar vi det till er. Som ett led i arbetet med avtalsrörelsen har vi flera debattartiklar planerade. Jag gläds över att debattartikeln vi publicerade innan sommaren om att farmaceuters lojalitet utnyttjas av arbetsgivarna, fick god respons av er.

Det här är några av de aktiviteter som vi har inplanerade. Men vi vill så klart nå ut till er med mer av det vi gör. Varje månad skickar din sektion ut nyhetsbrev med relevant information till dig, Svensk Farmaci publiceras fyra gånger per år och vi finns på sociala medier. På vår hemsida finns aktuell information, webbinarier och kurser som erbjuds. Jag hoppas att ni följer oss och fortsätter att ge oss relevant feedback.

Tre viktiga händelser inom förbundet

  • Under hösten fortsätter försöket med farmaceutiska tjänster, där Sveriges Farmaceuter påverkar genom deltagande i en expertgrupp. Först ut var det inhalationsvägledning, näst på tur blir det apotekens läkemedelssamtal.
  • Sveriges Farmaceuter har bidragit till äldreomsorgsutredningen som lämnade slutbetänkande i början av sommaren. En av frågorna vi drivit är att det ska finnas en läkemedelsansvarig i varje kommun för att stärka den medicinska kompetensen.
  • Under hösten är det inspark på Sveriges lärosäten. Jag vill slå ett slag för förbundets fantastiska studentambassadörer som rekryterar nya studentmedlemmar och visar dem värdet av ett studentmedlemskap hos oss.

Andra läser