Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Den nya kedjan kommer heta Kronans Apotek

När Kronans Apotek och Apoteksgruppen nu går ihop kommer det bli under det gemensamma namnet Kronans Apotek. "Det är det starkaste varumärket av de två", säger Tobias Karlsson, marknads- och kommunikationsdirektör.

Affären mellan Kronans Apotek och Apoteksgruppen blev klar i måndags, men då saknades det fortfarande ett gemensamt namn på den nya kedjan. Istället för att skapa ett nytt gemensamt namn och varumärke väljer nu bolaget att använda namnet Kronans Apotek på hela den nya kedjan.

Tobias Karlsson, marknads- och kommunikationsdirektör för den nya kedjan Kronans Apotek.

“Kostnads- och effektmässigt är det inte försvarbart att jobba vidare med två varumärken. Vi har tittat på tillgängliga data och efter att ha sammanvägt alla parametrar så väljer vi att framåt utgå från Kronans Apotek som varumärke. Det är tydligt starkare av de två, såväl i fysiska butiker som online”, säger Tobias Karlsson, marknads- och kommunikationsdirektör i ett pressmeddelande från bolaget.

Läs mer >> Namnlöst när Kronan och Apoteksgruppen går ihop

Mest läst