Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Anders Blank slutar på Lif

Anders Blank kommer under hösten att lämna posten som vd för Läkemedelsindustriföreningen, Lif.

Läkemedelsindustriföreningen Lif:s vd, Anders Blank, har idag meddelat föreningens styrelse att han önskar lämna sin post. Han kommer dock fortsätta som vd under hösten tills en efterträdare hittats.

Anders Blank började på Lif 2005, då som vice vd för att sedan ta över rollen som vd 2011, efter Richard Bergström.

— Jag är både väldigt tacksam och stolt över vad vi i läkemedelsbranschen tillsammans har åstadkommit under min tid på Lif. Det har varit ett privilegium att utveckla Lif i en riktning som gagnat både våra medlemmar, läkemedelsföretagen, samt patienter och samhället i stort. Under mina år på Lif har jag haft förmånen att arbeta och samarbeta med fantastiskt kompetenta och välvilliga kollegor och samarbetspartners, så jag vill passa på att i förväg rikta ett stort tack till alla dem. Jag ser nu fram emot hösten då jag både får den stora äran att leda Lif och samtidigt får fundera över nya utmaningar i mitt yrkesliv, säger Anders Blank i ett pressmeddelande.

Malin Parkler, Lifs styrelseordförande sammanfattar, i pressmeddelandet, Anders Blanks gärning så här:

— Anders har, med sin kompetens, sitt genuina engagemang och outtröttliga driv, samlat läkemedelsbranschen i pragmatiska lösningar som bidragit positivt till den svenska samhällsutvecklingen. Tack vara Anders ledarskap är Lif idag en relevant och väl ansedd samhällsaktör, vilket inte minst tog sig i uttryck under pandemin. Han har dessutom varit starkt bidragande till att Sverige idag har ett Life Science-kontor med tillhörande strategi som pekar ut riktningen för att Sverige fortsatt ska vara en världsledande Life Science-nation och erbjuda svenska patienter en vård i världsklass. Jag kommer att sakna Anders både som person och kollega, men har samtidigt förståelse och respekt för att han efter lång tid på Lif vill söka nya utmaningar.

Andra läser